Blog Posts

Ενίσχυσε το ανοσοποιητικό σου: παίξε «άμυνα»!

Όπως κάθε χειμώνα έτσι και φέτος τα κρυολογήματα, οι ιώσεις, τα μικρόβια καραδοκούν… αρκεί να βρουν τον οργανισμό μας αποδυναμωμένο, αθωράκιστο, εξασθενημένο και οι ασθένειες είναι προ των πυλών! 

Επειδή όμως των φρονίμων τα παιδιά πριν… δεχτούν επίθεση ετοιμάζουν την άμυνα τους, προλαβαίνουμε τα «χειρότερα» ενισχύοντας το ανοσοποιητικό μας με τα κατάλληλα σκευάσματα – ειδικά αν νιώθουμε αδύναμοι, κουρασμένοι ή δεν ακολουθούμε σωστή διατροφή.
Τι πρέπει όμως να προσέξουμε επιλέγοντας ένα από τα αμέτρητα συμπληρώματα διατροφής για την ενίσχυση του ανοσοποιητικού που κυκλοφορούν στην αγορά; Τί πρέπει να περιέχει και τί είναι αυτό που το κάνει περισσότερο ή λιγότερο αποτελεσματικό; 

Παρακάτω καταγράψαμε τις σημαντικότερες ουσίες που έχουν ενισχυτική δράση για το ανοσοποιητικό μας και περιέχονται στα σκευάσματα που διατίθενται γι’αυτό τον σκοπό. Διαβάζοντας λοιπόν τα συστατικά ενός συμπληρώματος που έχει σκοπό να σας ενδυναμώσει, θα πρέπει να αναγνωρίσετε τουλάχιστον ένα από τα παρακάτω. Και φυσικά, όσες περισσότερες από αυτές τις ουσίες περιέχει, τόσο πιο ενισχυμένο είναι…

Echinacea: Βότανο γνωστό για την ικανότητά του να καταπολεμά λοιμώξεις και να ενισχύει το ανοσοποιητικό σύστημα. Η εχινάτσεα διεγείρει τα λευκά αιμοσφαίρια τα οποία βοηθούν στην καταπολέμηση λοιμώξεων που προσβάλλουν τον οργανισμό κι έτσι προσφέρει άμεση ανοσο-ενίσχυση.Συνήθως χρησιμοποιείται η ρίζα του γένους echinachea purpurea, αλλά ο συνδυασμός e.purpurea και e.angustifolia φέρει ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.

Elderberry: Στη χώρα μας είναι γνωστό και ως Σαμπούκος. Είναι πλούσιο σε φλαβονοειδή συμπεριλαμβανομένης και κερσετίνης, ενώ περιέχει και ποσότητες αντιοξειδωτικών όπως βιταμίνες Α, C και ανθοκυανίνες που το καθιστούν ιδιαίτερα αποτελεσματικό ενάντια στη γρίπη. Ενισχύει το ανοσοποιητικό και δρα ως εφιδρωτικό και διουρητικό.

Mixed Berries ή Κόκκινα Φρούτα: Τα Mixed Berries (μπορεί να αναφέρονται και ως Κόκκινα Φρούτα) περιέχουν ανθοκυανίνες  οι οποίες δρουν ως ισχυρά αντιοξειδωτικά που προστατεύουν τα κύτταρα.

Siberian Ginseng: Προστατεύει τον οργανισμό από τις βλαβερές συνέπειες του στρες και κατά συνέπεια από σωματική και πνευματική κόπωση.

Astragalus: Βότανο γνωστό στη χώρα μας ως Τραγάκανθος. Δρα με τρόπο παρόμοιο με αυτό της εχινάτσεας και επιπλέον παρέχει αντιοξειδωτική δράση.

Maitake:  Είδος μανιταριού το οποίο χρησιμοποιείται εδώ και αρκετά χρόνια για την τονωτική και δυναμωτική δράση του. Περιέχει σύμπλεγμα πολυσακχαριτών και ιδιαίτερα Β-D-γλυκάνες οι οποίες έχουν ανοσοτροποποιητική δράση.

  • Αντί για Maitake στα συστατικά του σκευάσματος μπορεί να αναφέρονται οι Β- Γλυκάνες (β-Glucans ή beta-glucan)


Πρόπολη: Ρητινώδης ουσία που συλλέγουν οι μέλισσες για την στεγανοποίηση και την απολύμανση της κυψέλης. Πλούσια σε φλαβονοειδή, φαινολικά και τερπένια που της προσδίδουν αντιβιοτικήαντιβακτηριδιακήαντιική και ανοσοτροποποιητική δράση, ιδιαίτερα σε λοιμώξεις του φάρυγγα.


Κερσετίνη / Ρουτίνη: Φλαβονοειδή με ισχυρή αντιοξειδωτική δράση που δρουν και ως αντιισταμινικά και αντιφλεγμονώδη, με ανοσορυθμιστικές ιδιότητες. Κύριες πηγές τους είναι τα εσπεριδοειδή, τα κρεμμύδια, το κρασί.

Ψευδάργυρος: Μέταλλο που παίζει σημαντικό ρόλο σε πολλές βιολογικές διεργασίες στον οργανισμό. Στο ανοσοποιητικό λειτουργεί ως συμπαράγοντας που ρυθμίζει την παραγωγή Τ-λεμφοκυττάρων και εμφανίζει άμεση δράση στο λαιμό όταν χορηγείται σε παστίλιες. Συγκεκριμένα ενισχύει τη σωστή παραγωγή πρωτεϊνών συμμετέχοντας στη μεταγραφή του DNA.

Βιταμίνη D3: συμβάλλει επικουρικά στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού συστήματος και έχει αντιφλεγμονώδη δράση.

Και βέβαια, η γνωστή μας:


Βιταμίνη C:  Παίζει σημαντικό ρόλο στη σωστή λειτουργία του ανοσοποιητικού αφού συντελεί στην αυξημένη παραγωγή λευκοκυττάρων που είναι υπεύθυνα για την παραγωγή αντισωμάτων. Δρα άμεσα στη διάρκεια της φλεγμονής και έχει αυξημένη αντιμικροβιακή δράση.

 

Με βάση τα παραπάνω, στο BestPharmacy.gr σας προτείνει τα εξής σκευάσματα, περισσότερο ή λιγότερο ενισχυμένα ανάμεσα στα οποία μπορείτε να επιλέξετε με βάση τις ανάγκες σας: 


Health Aid Echinacea & Elderberry Plus που περιέχει εκχύλισμα 600 mg εχινάτσεας:
bestpharmacy.gr/el/health-aid-echinacea-elderberry-plus-60-caps.html

Health Aid Echinacea που περιέχει εκχύλισμα 200mg εχινάτσεας: bestpharmacy.gr/el/health-aid-echinacea-1gr-60-tabs.html

Health Aid Wintervits με Vit C 1000mg, Zinc 15 mg, Πρόπολη, Maitake 225 mg, Astragalus, Quercetin, Rutin: bestpharmacy.gr/el/health-aid-wintervits-30-tabs.html

Ένα “χειμωνιάτικο” συμπλήρωμα: bestpharmacy.gr/el/health-aid-wintervits-30-tabs.html


Health Aid Betaimune ισχυρός αντιοξειδωτικός συνδυασμός με Berry (51mg), Ψευδάργυρο (20mg), Vit D3 (1000 i.u.) και Vit. C (600mg): bestpharmacy.gr/el/health-aid-betaimune-30-caps.html

Solgar Beta Glucans Immune Complex με  B-Γλυκάνες  (250 mg), berrie (51mg), ψευδάργυρο (7,5 mg),Vit D3 (1000mg), Vit C (200mg): bestpharmacy.gr/el/solgar-beta-glucans-immune-complex-60-caps.html

Power Health Echinacea Extra με Echinacea ( που περιέχει 100mg εχινάτσεας), βιταμίνη C (135mg) και ψευδάργυρο 9,5 mg + ΔΩΡΟ Vit C 300mg: bestpharmacy.gr/el/power-health-echinacea-extra-20t-effervescent-vitamin-c-1000mg-6t-promo.html

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *