Blog Posts

6 Λόγοι να προτιμήσετε Ηλεκτρική Οδοντόβουρτσα για Ομορφότερο Χαμόγελο

Το βούρτσισμα των δοντιών  μετά το φαγητό είναι η πιο σημαντική συνήθεια για  υγιή δόντια.

Για να διατηρήσετε  τόσο τα δόντια σας όσο και τα ούλα σας σε καλή κατάσταση, βουρτσίζετε πάντα τα δόντια σας δύο φορές την ημέρα με μια μαλακή, καλά διατηρημένη οδοντόβουρτσα. Ιδιαίτερα σημαντικό είναι να βουρτσίζετε τα δόντια σας πριν πάτε για ύπνο. Με αυτό τον τρόπο η αναπνοή σας θα είναι πιο φρέσκια ​​το πρωί, αλλά και δε θα επιτρέψετε στα  βακτήρια που προκαλούν ουλίτιδα και τερηδόνα να δράσουν κατά τη διάρκεια της νύχτας.

Μια κλασική οδοντόβουρτσα, η οποία χρησιμοποιείται σωστά καθαρίζει τα δόντια πολύ αποτελεσματικά. Ωστόσο, στην καθημερινότητά τους οι περισσότεροι άνθρωποι  ή είναι πολύ αμελείς ή υπερβολικά «επιμελείς»  όταν βουρτσίζουν τα δόντια τους. Με αποτέλεσμα είτε  να μην αφαιρούν όλη  τη βακτηριδιακή πλάκα ή να φθείρουν σταδιακά τα δόντια τους. Λόγω των 2 αυτών «κακών» συνηθειών συχνά συστήνω τη χρήση μιας ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας.

Παρακάτω θα διαβάσετε τους βασικούς λόγους που η χρήση μιας ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας προστατεύει πιο αποτελεσματικά τα δόντια σας.

1. Οι Ηλεκτρικές Οδοντόβουρτσες Καθαρίζουν Καλύτερα

Είναι πραγματικά τόσο απλό. Ο εργονομικός σχεδιασμός τους και το  περιστρεφόμενο βουρτσάκι απομακρύνουν αποτελεσματικότερα τη βακτηριακή πλάκα, ακόμη και στα πιο δυσπρόσιτα σημεία, όπως η οπίσθια περιοχή του στόματος και η ουλοδοντική σχισμή.

Σύμφωνα με πρόσφατη δημοσίευση στο επιστημονικό περιοδικό InternationalJournal of Dental Hygiene, σε  κλινική μελέτη όπου πολλαπλοί εξεταστές συνέκριναν την αποτελεσματικότητα  αφαίρεσης της πλάκας  τόσο με χρήση περιστρεφόμενης ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας όσο και με χρήση απλής  οδοντόβουρτσας:

“Και οι τέσσερις εξεταστές διαπίστωσαν ότι η ηλεκτρική οδοντόβουρτσα απομάκρυνε σημαντικά περισσότερη πλάκα μετά από ένα μόνο βούρτσισμα σε σχέση με την κλασική οδοντόβουρτσα. Και οι δύο οδοντόβουρτσες ήταν καλά ανεκτές.” [ https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/27151435 ]

 

2. Οι Ηλεκτρικές Οδοντόβουρτσες δεν Φθείρουν το Σμάλτο (αδαμαντίνη) των  Δοντιών

Πράγματι, οι πολύ «επιμελείς» μπορούν να προκαλέσουν ζημιά ανάλογή με αυτή των «αμελών». Όταν  κατά τη διάρκεια του βουρτσίσματος των δοντιών ασκούν πολύ μεγάλη πίεση ή  χρησιμοποιούν  σκληρή  οδοντόβουρτσα, φθείρουν σταδιακά το σμάλτο των δοντιών, αναγκάζοντας παράλληλα τα ούλα να υποχωρήσουν  από την φυσιολογική τους θέση.

Αν και μπορώ εύκολα να επανορθώσω την απώλεια οδοντικής ουσίας με ένα λευκό σφράγισμα, δεν υπάρχει λύση για την υποχώρηση των ούλων. Αυτό το θέμα λύνεται εύκολα με τη χρήση μιας ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας. Ορισμένα μοντέλα μάλιστα μειώνουν τη δύναμη αυτόματα αν βουρτσίζετε πολύ σκληρά!

Σε κάθε περίπτωση, η ιδανική στοματική υγιεινή απαιτεί  τον επαγγελματικό καθαρισμό των δοντιών κάθε έξι μήνες και το τακτικό καθημερινό βούρτσισμα των δοντιών με ήπιο τρόπο.

3. Με τις  Ηλεκτρικές Οδοντόβουρτσες είναι ευκολότερος ο καθαρισμός και των πιο δυσπρόσιτων σημείων του στόματος, ακόμη και για μικρά παιδιά ή ενήλικες που αντιμετωπίζουν θέματα δυσκολίας χειρισμού(αρθρίτιδα κ.α.)

Η καλή εργονομική τους σχεδίαση που συνδυάζει την μεγάλη εύχρηστη λαβή με την περιστροφική κεφαλή  στο άκρο της, εξασφαλίζει τον πλήρη καθαρισμό ακόμα και των πιο δυσπρόσιτων περιοχών στο στόμα.

4. Οι Ηλεκτρικές Οδοντόβουρτσες σας ειδοποιούν πότε πρέπει να σταματήσετε τον καθαρισμό των δοντιών σας

Στην πραγματικότητα για τους περισσότερους ανθρώπους ισχύει το αντίθετο. Με τις κοινές οδοντόβουρτσες σπάνια βουρτσίζουν για όσο χρόνο χρειάζεται για την αποτελεσματική απομάκρυνση της μικροβιακής πλάκας. Στις περισσότερες ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες υπάρχει ενσωματωμένο χρονόμετρο που βοηθάει σε αυτό.

5. Οι  Ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες μπορούν να είναι διασκεδαστικό gadget

Στο σημερινό ψηφιακό κόσμο υπάρχει ένα app για σχεδόν τα πάντα. Υπάρχουν πράγματι πολλά apps βουρτσίσματος των δοντιών για παιδιά και ενήλικες. Ορισμένες ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες πηγαίνουν ένα βήμα παραπέρα και  συνδέονται με τη δική τους εφαρμογή. Αυτές οι εφαρμογές μετατρέπουν το βούρτσισμα των δοντιών, σε μια διασκεδαστική ψηφιακή εμπειρία για τα μικρά παιδιά. Στους ενήλικες δίνουν πληροφορίες για τον τρόπο που βουρτσίζουν και βοηθούν στην πιο αποτελεσματική τους χρήση.

6. Οι Ηλεκτρικές Oδοντόβουρτσες έχουν προσιτό κόστος

Ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες είναι χρήσιμα και έξυπνα δώρα για μικρούς και μεγάλους, άνδρες και γυναίκες. Είναι σε προσιτές τιμές και  πάντα υπάρχουν  καλές προσφορές. Αυτήν την περίοδο  το Best Pharmacy έχει μια σειρά από προσφορές και οι τιμές ξεκινούν από €15,92 για την Oral-B Vitality CrossAction Plus Ηλεκτρική Οδοντόβουρτσα Με Χρονοδιακόπτη και €16,30 για παιδικές ηλεκτρικές οδοντόβουρτσες όπως η Oral-B Vitality Kids Girl Ηλεκτρική Παιδική Επαναφορτιζόμενη Οδοντόβουρτσα 3+ Ετών. Η χρήση μιας ηλεκτρικής οδοντόβουρτσας διευκολύνει τους περισσότερους ανθρώπους να διατηρήσουν καλή στοματική υγιεινή.

Πρόκειται για ένα προσιτό, χρήσιμο gadget, που θα βοηθήσει εσάς και τους αγαπημένους σας να διατηρήσετε ένα φωτεινό χαμόγελο όλο τον χρόνο.

Γεώργιος Αντωνόπουλος


Χειρουργός Οδοντίατρος, Τεχνολόγος Οδοντοπροσθετικής

Λιμήν Χερσονήσου, Ηράκλειο

 

http://www.gentledentalabroad.com/gentle-dentist-abroad/

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *